Friday, March 20, 2009

syukur alhmdllah.




yahooo....syukur akhirnya tiba jua saat yang di nanti-nantikan kami sekeluarga.pagi tadi agent borouge dari indonesia call hubby i .visa untuk my hubby dah sedia dan my hubby dijangkakan akan berangkat ke abu dhabi pada april10.jadi masanya dah semakin suntuk untuk kami sekeluarga bersama,tapi untuk sementara saja.sekarang kami cuma menunggu perumahan di ruwais siap.bila saat genting macam ni stress makin bertambah,tapi aku harus menangani dengan bijak supaya tidak memakan diri.dan....saat aku dan keluarga tinggal di sarawak akan berakhir jua...sad..sad..sa..d tapi siapa yang boleh lupa kenangan indah di sini.jarang orang lain dapat merasai saat berpindah-randah dan dapat merasai budaya di tempat orang.selamat datang UAE....!SAAT -SAAT INI KU NANTIKAN.....!

Sunday, March 15, 2009

saat-saat menunggu ni....!!!!

hari makin suntuk dah....2 minggu lagi saya dan keluarga semua akan berpindah ke kuala lumpur kembali.rasa tak sempat nak kemas and shopping crafttangan,untuk kenangan bila dah balik kesana kelak.walaupun tak seindah tempat kita tapi sedih juga nak meninggalkan bintulu.bintulu tetap dalam kenanganku.kalau ada masa aku and family akan datang lagi....!

Friday, March 13, 2009

Tuesday, March 10, 2009

MAULIDURRASUL 1430HIJRAH!




12 rabiulawal tercatat dalam sejarah sempena kelahiran junjungan besar kita NABI MUHAMMAD SAW.hari dimana umat islam seluruh dunia untuk mengingati hari kelahiran baginda rasulullah SAW,mengingati dan menghayati kasih seorang rasul terhadap umatnya.hanya bagi yang betul-betul menghayati dapat merasai kebesaran,kemuliaan dan sifat agung baginda.marilah kita sama-sama berselawat keatas baginda rasulullah SAW.juga mengingati perjuangan baginda dalam menegakkan syiar islam.walaupun sudsah 13 abad berlalu,sinar islam yang suci,sirah junjungan baginda tetap segar di sanubari insan bergelar muslim.semakin berkembang walaupun arus kemodenan kini.NABI MUHAMMAD ADALAH MODEL CONTOH bagi umat islam.berbudi pekerti dan berakhlak mulia.